FAQ

You are here: Home / FAQ

Over ‘Juice Plus+’

20 jaar ervaring en onafhankelijke medische onderzoeksprogramma’s hebben bewezen dat terecht aan Juice PLUS+®gerefereerd kan worden als “het Beste na fruit en groenten”. Door samenstelling van Juice PLUS+® met speciaal ontwikkelde fruit en groenten concentraat, gecombineerd met geselecteerde vitaminen van natuurlijke oorsprong, ontstaat een hoog aanbevelingswaardig product. De voedingsstoffen in Juice PLUS+® ondersteunen uw gezondheid op verschillende manieren, zoals het volgende overzicht aantoont.

Voor volwassenen, adviseren we 2 capsules fruit, groenten en bessen per dag, bij voorkeur bij maaltijden met een glas water. Het maakt niet uit of u de capsules in een keer  inneemt of uitspreidt over diverse porties. Kijk naar vraag 3 en 4 voor alternatieven voor  de Juice PLUS+® capsules.

Zodra kinderen normaal eten, of wanneer ze fruit en groenten kunnen eten, kunnen zij ook Juice PLUS+® innemen.

Wij adviseren slechts 1 Juice PLUS+® fruit, groenten en bessen selectie per dag tot aan 13 jaar. Het poeder van de capsule  kan ook in het voedsel van kleine kinderen gemengd worden (zie vraag 4). De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen geldt voor kinderen ouder dan 13 jaar.

Juice PLUS+® Soft Chewables

Juice PLUS+® Soft Chewables  zijn een lekker alternatief voor kinderen. Het product bevat ongeveer de helft van de waardevolle stoffen van fruit en groenten, vergeleken met de capsules.

Voor kinderen onder de 13, adviseren we 2 Juice PLUS+® Soft Chewables van elke soort per dag. De aanbevolen dosis voor volwassenen geldt voor kinderen na 13 jaar, dit is: 4 Juice PLUS+® Soft Chewables van elke soort per dag.

Naast het lekkere alternatief van de Juice PLUS+® Soft Chewables, is het ook mogelijk om het Juice PLUS+® poeder te eten zonder de capsules. Om dit te doen, trekt u de capsule uit elkaar en mengt u de poeder in het voedsel van uw keuze, bijvoorbeeld in yoghurt.  Vloeistoffen zijn niet allemaal of deels geschikt voor het mengen van het poeder.

Juice PLUS+® kan om verschillende redenen niet vergeleken worden met normale vitaminen producten. De belangrijkste stoffen in Juice PLUS+®  zijn de hoge concentraties fruit, groenten en bessenpoeder, die u voorzien van waardevolle voedingsstoffen en ook van vitaminen en mineralen. De speciale waarde van Juice PLUS+® ligt in de synergie van al deze stoffen uit natuurlijke bronnen en niet in de dosis geïsoleerde “individuele stoffen”.

Voor Juice PLUS+® worden 30 soorten volrijp fruit, groenten en bessen met zorg verwerkt, gebruikmakend  van onze eigen speciale methoden. Het resultaat is een poederconcentraat van sap en pulp met een maximum van alle waardevolle micronutriënten uit fruit, groenten en bessen gecombineerd met enkele perfect uitgebalanceerde vitaminen. Alles van natuurlijke oorsprong. De individuele ingrediënten vindt u op de verpakkingslabel van de Juice PLUS+®voedingssupplementen en hier.

Slechts 3 van de 13 bekende vitaminen zijn aan Juice PLUS+® toegevoegd – vitamine E,C, foliumzuur en ook provitamine A (betacaroteen). Hun fysiologische effecten vullen perfect de eigenschappen van de voedingsstoffen uit fruit, groenten en bessen in Juice PLUS+® aan (zie de tabel in vraag 1). Als een Juice PLUS+® gebruiker bent u goed verzorgd met vitamine C, E, foliumzuur en provitamine A (betacaroteen), dit betekent dat in het algemeen er geen andere voedings-supplementen als toevoeging nodig zijn.

Alle toegevoegde vitaminen (zie vraag 7) komen van zuiver natuurlijke bronnen. Bijvoorbeeld: provitamine A (betacaroteen) komt van een algsoort Dunaliella salina genoemd, van wortelen en andere bronnen. Vitamine C komt van de acerola kers en andere bronnen, vitamine E komt van soja olie en foliumzuur is verkregen door biofermentatie,  op een vergelijkbare manier zoals foliumzuur in het menselijk lichaam wordt gevormd.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid (ADH) is een leidraad voor een gemiddelde inname van voedingsstoffen om  normaal gesproken gezonde mensen te beschermen tegen deficiëntie ziekten. Deze wettelijk toegestane minimum hoeveelheid vitaminen is gemiddeld nodig bij de algemene populatie om hun gezondheid te behouden. Deze hoeveelheid geeft u niet een optimale hoeveelheid vitaminen, omdat omstandigheden of andere factoren die een rol spelen zoals  zwangerschap, roken, uitdagende sporten, ziekten, leeftijd en geslacht niet meegeteld worden. Deels om deze reden bestaat er wetgeving waarin een toegestaan, veilig en gezond bereik voor voedingssupplementen boven het ADH gehalte zit. Uiteraard is de Juice PLUS+® vitaminen hoeveelheid binnen dit bereik  en wordt deze gezien als typisch voor voeding.

Het brede scala van fruit, groenten en bessen is gecultiveerd in plaatsen waar de beste groeicondities zijn. Dit houdt locaties in Noord Amerika en Europa in. Na het oogsten, vindt de verwerking zeer snel plaats om de hoogst mogelijke inhoud van waardevolle voedingsstoffen te waarborgen, gebruikmakend van de laatste ‘state of the art’ technologie. Bovendien worden de sap en pulp van fruit, groenten en bessen, de kernen en schillen ook deels gebruikt. Na een uiterst voorzichtig droogproces, worden voor heel Europa  in Zwitserland de concentraten Juice PLUS+® poeders gecapsuleerd of  vervaardigd tot Soft Chewables. Daarom wordt Juice PLUS+® onderworpen aan Zwitserse kwaliteitscontroles.

Juice PLUS+® wordt voortdurend gecontroleerd door het hele productieproces, beginnend bij het fruit en de groenten, daarna de productie van het poeder en tenslotte als eindproduct. Dit houdt bijvoorbeeld het analyseren van reststoffen van schadelijke stoffen in.  De toelating van rauwe materialen valt onder de strikte naleving van alle van toepassing zijnde Europese richtlijnen.

Juice PLUS+® capsules zijn daarnaast ook goedgekeurd door het onafhankelijke  SGS INSTITUUT FRESENIUS, zichtbaar door het kwaliteitszegel.

We gebruiken waar mogelijk  biologisch geteeld fruit, groenten en bessen voor de productie van Juice PLUS+®. Alle ingrediënten worden voortdurend geanalyseerd op de aanwezigheid van pesticiden en herbiciden om de hoge kwaliteitsstandaard van de Juice PLUS+® producten te waarborgen. Ondanks dit is Juice PLUS+® niet een biologisch product volgens de huidige richtlijnen.

Volgens de huidige standaard van de Codex Alimentarius Commission (FAO, WHO en EU richtlijn 41/2009/EC), moet de hoeveelheid gluten in een product onder 20 ppm(mg/kg)zijn om het label ‘glutenvrij’ te krijgen. Dit is het geval voor alle Juice PLUS+® voedingssupplementen. Niettemin kan het niet worden uitgesloten dat er sporen van gluten in zitten. Het besluit om Juice PLUS+® te gaan eten moet door mensen met een gevoeligheid voor gluten of  coeliakie  uiteindelijk zelf genomen worden of door hun medische adviseur.

De volgende fructose hoeveelheden zitten in Juice PLUS+®:

2 Juice PLUS+® capsules fruit mengsel: 156 mg
2 Juice PLUS+® capsules groenten mengsel: 30 mg
2 Juice PLUS+® capsules bessen mengsel: 180 mg
2 Juice PLUS+® soft chewables fruit mengsel: 185 mg
2 Juice PLUS+® soft chewables groenten mengsel: 60 mg
2 Juice PLUS+® soft chewables bessen mengsel: 130 mg
2 Juice PLUS+ chewable tablets of fruit selection: approx. 0,8 g
2 Juice PLUS+ chewable tablets of vegetable selection: approx. 0,8 g
Als vergelijkingsvoorbeeld: 100 g sla bevat 530 mg fructose*.
100 g komkommer zorgt voor 878 mg fructose*.
*German Nutrition Society, DGE, 2005

Omdat individuele fructose tolerantie zo breed varieert, kan er geen definitieve verklaring worden gemaakt. Het besluit om Juice PLUS+® te gaan eten, moet door mensen met een fructose intolerantie uiteindelijk zelf gemaakt worden of door hun medische adviseur.

Alle Juice PLUS+® voedingssupplementen zijn lactose vrij.

Juice PLUS+® bevat koolhydraten, zoals ook fruit en groenten, alhoewel in erg kleine hoeveelheden:

Juice PLUS+® fruit en groenten capsules:

2+2 Juice PLUS+® capsules (volwassen dosis)

1,30 g
Juice PLUS+® Premium capsules:

2+2+2 Juice PLUS+® capsules (volwassen dosis)

1,66 g
Juice PLUS+® fruit Blend and groenten  soft chewables :

2+2 Juice PLUS+® soft chewables  (kind dosering)

8,2 g
Juice PLUS+® Premium soft chewables :

2+2+2 Juice PLUS+® pastilles (kind dosering)

12 g
Juice PLUS+ fruit and vegetable chewable tablets:

2+2 Juice PLUS+ chewable tablets (child dose)

5,2 g

Juice PLUS+® voedingssupplementen zijn ook in hoge mate geschikt voor diabetici. Volgens moderne voedingsadviezen kunnen diabetici alles eten, inclusief koolhydraten. Zij moeten alleen rekening houden met hun voedingswaarden, bij voorbeeld bij het bepalen van hun hoeveelheid insuline.

Voor het subtiele zoet in de Juice PLUS+® soft Chewables is een heel speciale koolhydraat uit tapioca en een lage hoeveelheid biologisch suikerriet gebruikt. 1 Juice PLUS+® soft chewable bevat ong. 1 g suiker.

Deze vraag kan alleen beantwoord worden als de ernst van de allegie bekend is. In relatie tot allergieën is onze ervaring, wordt Juice PLUS+® ook erg goed getolereerd, zelfs als het een allergie is voor een fruitsoort in verse staat gebruikt in Juice PLUS+®.

In het geval van allergieën, vraag altijd medisch advies voordat u Juice PLUS+® neemt en check de ingrediënten op het label.

Juice PLUS+® wordt in het algemeen als voeding  beschouwd. Het bevat micronutrienten, zoals plantenstoffen die een onderdeel zijn van normale voeding en daarin voorkomen in typische hoeveelheden. Daarom kan Juice PLUS+®fysologische processen in het lichaam ondersteunen, maar het wordt niet  geadviseerd of gebruikt als therapeutisch  middel. Als gevolg van de voedingswetgeving en gezondheidsclaims regulering, zijn in het algemeen ziekten en gezondheidsclaims in relatie tot levensmiddelen  gevaarlijk.

Juice PLUS+® is een voedingssupplement dat in basis gezien moet worden als voeding. Daarom worden er in het algemeen geen neveneffecten verwacht wanneer het gebruikt wordt met medicijnen. Het is cruciaal om de aanbevelingen van uw arts in acht te nemen en lees de instructie flyer in het pakket, waar eventuele bijeffecten met andere stoffen (medicijnen, levensmiddelen, etc) vermeld staan.

Voor verdere informatie, neem svp contact op met degene, die u van deze brochure heeft voorzien of stuur ons een email:

produkt-info@juiceplus.ch.

‘Over Juice Plus+ Complete’

In algemene zin: alle Juice PLUS+® Complete producten zijn voeding, dat bestaat uit ingrediënten typisch voor voeding. Bijna alle (eiwithoudende) voeding kan allergieën veroorzaken. Het besluit om Juice PLUS+® Complete te gaan eten, moet door mensen met een bestaande allergie uiteindelijk zelf gemaakt worden of door hun medische adviseur. Details van de ingrediënten in de individuele Juice PLUS+® Complete producten kunnen hier worden verkregen.

In algemene zin:  Volgens moderne voedingsadviezen kunnen diabetici alles eten, inclusief koolhydraten. Zij moeten alleen rekening houden met hun voedingswaarden, bijvoorbeeld om veilig te kunnen sturen op de benodigde dosis insuline. Dankzij de laag glychemische index is Juice PLUS+® Complete ideaal voor diabetici.

Juice PLUS+® Complete producten bevatten de volgende hoeveelheden koolhydraten:

Vanille Shake 28.2 g / kant en klare portie

Chocolade Shake 27 g / kant en klare portie

Mixed Fruit reep 19.5 g / reep

Chocolade reep 21.7 g / reep

Groentensoep 21 g / kant en klare portie

Dankzij de combinatie van verschillende plantaardige eiwit bronnen (soja, soja-tofu, rijst en kikkererwten), hebben de eiwitten in Juice PLUS+® Complete producten een hoge biologische waarde (BV=maatregel waarmee de efficiëntie gemeten wordt, waarmee eiwitten uit voeding kunnen worden omgezet in stoffen die op natuurlijke wijze door het lichaam gemaakt worden), wat betekent dat de kwaliteit van de eiwitten buitengewoon hoog is. Een eiwitrijke voeding heeft voordelen bij het sporten of krachttraining.

Juice PLUS+® Complete shakes bevatten de volgende hoeveelheden fructose:

Vanille Shake 13 g / kant en klare portie

Chocolate Shake 12 g / kant en klare portie

Mixed Fruit Bar 5,3 g / reep

Chocolate Bar 5,5 g / reep

Groentesoep 0.5 g / kant en klare portie

Het niveau van fructose intolerantie kan breed variëren. Voor sommige mensen kan intolerantie getriggerd worden door slechts een paar gram en voor anderen pas na dagelijkse hoeveelheden van meer dan 10 gram.

Ter vergelijking: 1 glas appelsap (200ml) bevat ong. 13 g fructose.

1 banaan bevat ong. 20 g fructose.

Het besluit om Juice PLUS+® Complete te gaan eten, moet door mensen met een fructose allergie uiteindelijk zelf genomen worden of door hun medische adviseur.

Alle Juice PLUS+® Complete producten zijn glutenvrij*.

* In overeenstemming met de laatste Codex Alimentarius Commission (FAO, WHO, 2007) als ook de EU richtlijn 41/2009/EC van 20/01/2009. Dat betekent dat de hoeveelheid gluten in een eindproduct onder 20 ppm(mg/kg) is.  Niettemin kan het niet worden uitgesloten dat er sporen van gluten in zitten. Hierdoor zouden erg gevoelige mensen milde symptomen kunnen ervaren.

Het besluit om Juice PLUS+® Complete producten te gaan eten,  moet door mensen met een gluten intolerantie uiteindelijk zelf genomen worden of door hun medische adviseur.

GMO (genetisch gemodificeerde organismen). De Juice PLUS+® Company Europe GmbH gebruikt geen voeding dat is gemaakt uit GMO ingrediënten.

De Juice PLUS+® Complete mixed fruit reep is lactose vrij. De poeder van de Juice PLUS+® Complete shake is ook lactose vrij. De shakes zijn lactose vrij als magere melk wordt vervangen door lactose vrije magere melk. Als een alternatief kunnen ongezoete plantaardige melkvervangers worden gebruikt, idealiter verrijkt met calcium – bijvoorbeeld sojamelk.

Echter  de voedingskundige informatie op het label is berekend voor een kant en klare portie met magere melk, omdat dit overeenkomt met de aanbevolen inname.

Juice PLUS+® Complete producten zijn levensmiddelen. Details over mogelijke bijeffecten met bepaalde voeding of levensmiddelengroepen worden in het algemeen gevonden op de bijsluiter van het medicijn. De labels van de Juice PLUS+® Complete producten bevatten alle ingrediënten en kunnen hier gevonden worden.

In het algemeen: zwangere en borstvoeding gevende vrouwen zouden regelmatig gevarieerd en uitgebalanceerde voeding moeten eten. Onjuist gewichtsverlies door middel van een VLCD (Very Low calorie Diet ong. <800 kcal/dag) kan leiden tot slechte voeding, wat gevaarlijk is voor de ontwikkeling van het kind. In het algemeen adviseren we geen gewichtsverlies tijdens zwangerschap of borstvoeding zonder eerst medisch advies in te winnen.

Juice PLUS+® Complete producten zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken voor, tijdens en na sportactiviteiten. De producten bestaan uit hoogwaardige voedingsstoffen in optimale proporties en plantaardige eiwitten met een hoge biologische waarde (zie eiwit kwaliteit). Daarom zijn Juice PLUS+® Complete producten in het bijzonder een waardevolle voedingsbron voor atleten.

Soja is een belangrijk ingredient van Juice PLUS+® Complete producten. Alleen mensen met een allergie kunnen zelf het risico van een mogelijke allergische reactie inschatten.

De Juice PLUS+® Complete mixed fruit reep is strikt vegetarisch. Om te waarborgen dat de Juice PLUS+® Complete shakes helemaal vegetarisch zijn, kunt u ze bereiden met ongezoete plant-aardige melk, idealiter met calcium verrijkt –  bijvoorbeeld sojamelk.  Echter de voedingsinformatie op het label van een kant en klare portie is berekend op het gebruik van 250 ml magere melk en houdt geen rekening met alternatieve bereidingswijzen.

Een product moet overeenstemmen met  wettelijke minimum vereisten voordat het een maaltijdvervangend product genoemd mag worden. Zowel calorieën als voedingsstoffen moeten voldoen aan voorgeschreven hoeveelheden. De samenstelling van Juice PLUS+® Complete shakes is gebaseerd op het voedingsprofiel van magere melk en kan alleen op die manier als maaltijdvervanger worden beschouwd. Bereiding met water betekenent dat de calorie inhoud lager is dan voorgeschreven wordt voor maaltijdvervangende producten en is daarom onder deze term illegaal. Als alternatief voor gewone magere melk kan lactose vrije magere melk of ongezoete plantaardige melk worden gebruikt, idealiter verrijkt met calcium, bijvoorbeeld sojamelk. Echter de voedingsinformatie op het label van een kant en klare portie is berekend op het gebruik van 250 ml magere melk en houdt geen rekening met alternatieve bereidingswijzen.

De ingrediënten van de individuele Juice PLUS+® Complete worden vermeld op de respectievelijke labels.